Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Otevřený dopis premiérovi - Zastavte reorganizaci ÚOOZ PČR

Proč se politici nezaměří na reorganizaci nefunkční a tolik potřebné GIBS místo efektivního ÚOOZ? Cožpak komise vyšetřující reorganizaci ještě i po zahájení reorganizace není směšná? Cožpak se ti politici zbláznili?

Vážený pane premiére,

dovolte mi prosím obrátit se na Vás jménem petičního výboru znovu ve věci zastavení reorganizace PČR a návratu plk. Šlachty do ÚOOZ PČR.

Obracím se na Vás jako na jediného člověka, který je schopen zastavit reorganizaci ÚOOZ z titulu své funkce. Obracím se na Vás jako na předsedu Vlády České republiky, jemuž jsou odpovědní všichni jeho ministři a jehož ministr vnitra schválil policejní reorganizaci. Jelikož ji ministr vnitra mohl schválit, předpokládám, že ji může také zastavit. Jsem přesvědčena, že z titulu Vaší funkce předsedy Vlády ČR – nadřízeného ministrovi vnitra ČR - disponujete mocí tuto reorganizaci zastavit.

Dovolte mi prosím tento dopis zaslat i Vašim místopředsedům, ministrům, prezidentovi ČR, PP PČR, PSP ČR, Senátu ČR, členům bezpečnostního výboru i vyšetřovací komise PSP ČR a médiím, neboť přináší významné argumenty také pro ně.

Žádám Vás, pane premiére, o zastavení reorganizace ÚOOZ a tím také o umožnění návratu plk. Šlachty do ÚOOZ PČR. Žádám Vás o naléhavé zastavení reorganizace zejména po dobu, kdy bude probíhat vyšetřování parlamentní vyšetřovací komise.

Vysoký důstojník ÚOOZ informoval o vynášení informací z vyšetřování přímo přes policejní prezidium a požádal o slyšení před bezpečnostním výborem PSP ČR. Přes tyto závažné informace většina z politiků jej nebyla ochotna vyslechnout, namítali věcnou příslušností GIBS. Pane premiére, GIBS ale nikdo (ani státní zástupci) nevěří, neboť se ví, že jde o inspekci zametací. Kam se má takový důstojník Policie ČR obrátit se závažným podezřením, směřujícím dokonce proti policejnímu prezidiu? Kdo vyšetří toto podezření? Proč se MV ČR spolu s PP PČR nezaměří na reorganizaci nefunkční a tolik potřebné GIBS namísto vysoce efektivního ÚOOZ?

Nepletu-li se, bezpečnostní výbor PSP ČR se má ze své podstaty zabývat vším, co ohrožuje bezpečnost země. Cožpak podezření na organizovaný zločin v policejním prezidiu neohrožuje (ať už je podezření důvodné nebo není) bezpečnost České republiky? Není tato informace alespoň důvodem ke ctěnému zasednutí bezpečnostního výboru ke slyšení? Proč tyto obavy důstojníků ÚOOZ nikdo z poslanců ODS, TOP 09 za mlčení ČSSD a komunistky Bebarové – Rujbrové nechce slyšet? Nikdo z nich ještě pořádně neví co, ale většina poslanců BV NIC raději slyšet nechce. Jak může tak hluchý bezpečnostní výbor vůbec zajišťovat bezpečnost České republiky?

Promiňte, ale vy, poslanci, budete v poslanecké sněmovně vyšetřovací komisí prověřovat činnost příslušníků PČR v souvislosti s reorganizací policie“ za současného probíhání reorganizace? Vyšetřovací komise má ukončit svoji činnost v říjnu 2016, reorganizace ÚOOZ ovšem má začít platit k 1. 8. 2016. Co když komise náhodou (bohužel takto se zdá, že spíše omylem) vyšetří, že skutečným důvodem reorganizace je skutečně jakási politická objednávka odchodu plk. Šlachty?

Nebude už ale v té době ÚOOZ rozložen odchodem demotivovaných, znechucených vyšetřovatelů a prolezlý uniklými informacemi, jež zmaří probíhající vyšetřování? Cožpak Vy, pane premiére, toto také nevidíte jako bezpečnostní hrozbu? Z jakého důvodu, když mne představa možné existence organizovaného zločinu v policejním prezidiu jako občana České republiky tak děsí? Cožpak poslancům připadá být větší bezpečnostní hrozbou to, co se mohou dozvědět od šéfa vyšetřovatelů organizovaného zločinu při slyšení, než podezření z úniku informací přímo na policejním prezidiu?

Cožpak není zřízení vyšetřovací komise (prověřující podezření související s reorganizací ještě i po zahájení samotné reorganizace) směšné, neboť předem předvídá, že nic závažného nevyšetří? Proto, má-li být vyšetřování důvěryhodné, žádám Vás, pane premiére, o zastavení reorganizace Policie ČR, zejména po dobu činnosti parlamentní vyšetřovací komise. Žádám Vás, pane premiére, abyste se ve Vládě ČR zabývali zastavením usnesení ministra vnitra ve věci reorganizace PČR tak, jak zmiňuje p. Blažek v rozhovoru ze dne 11. 7. 2016.

Stále pořád nechápu, proč, když ÚOOZ PČR skutečně pomáhá a chrání, zreorganizujete jej? Proč nereorganizujete Vaší vládou raději to, co nefunguje - především GIBS?

Obracím se na Vás znovu s požadavkem vrátit plk. Šlachtu zpět do ÚOOZ. Nerozumím tomu, proč mu nebyl dán vůbec prostor pro jednání týkající se reorganizace. Vyjádřilo mu také plnou podporu 17 velících důstojníků ÚOOZ a 238 podřízených. Proč tvůrci reorganizace celou věc nekonzultovali se stávajícím vedením ÚOOZ? Kdyby toto učinili, mohla vzniknout ideální varianta, skutečně funkční kompromis a vůbec nic by se ve společnosti nedělo. Tohle celé je divné, neprůhledné a podezřelé.

Žádám Vás, zabraňte této překotné a zjevně zcela nevydiskutované reorganizaci Policie České republiky. Tato reorganizace přináší příliš pochybností, které veřejnosti nikdo nevysvětlil. Zastavte reorganizaci v této podobě a vraťte tím zpět do funkce plk. Roberta Šlachtu k ÚOOZ Policie České republiky.

S pozdravem

                                                                              Ing. Jindřiška Pavlová (za petiční výbor)

V Plzni dne 15. 7. 2016

 

Autor: Jindřiška Pavlová | neděle 17.7.2016 11:02 | karma článku: 32,99 | přečteno: 1135x
  • Další články autora
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
:o)

Seznam rubrik